Λιμένας

Ο Λιμένας είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Συνδέεται μέσω φέρυ μποτ από την πόλη της Κεραμωτής και από την πόλη της Καβάλας με ιπτάμενο δελφίνι. Το περιβάλλον είναι καταπληκτικό, γεμάτο λόφους και βουνά τα οποία καλύπτονται από πευκοδάση και ελαιώνες. Βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του νησιού και αν είστε τυχεροί μπορείτε να δείτε την πόλη της Καβάλας πεντακάθαρα, βέβαια αυτό εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Λιμένα είναι ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στο πίσω μέρος του παλιού λιμανιού. Το αρχαίο ωδείο ήταν ένας χώρος όπου πραγματοποιήθηκαν μουσικές παραστάσεις. Εκεί, μπορείτε να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά ερείπια του ναού της Αθηνάς. Κατά μήκος της νοτιοδυτικής πλευράς του τείχους περνάτε μέσα από την πύλη του Σειληνού, του Δία, του Ηρακλή και της Ήρας.

Στο αρχαιολογικό μουσείο υπάρχουν εξαίσια γλυπτά, κεραμικά, νομίσματα και αγγεία τα οποία έχουν ξεθαφτεί απ’ όλο το νησί. Παρόλα αυτά, ο Λιμένας έχει πολλές θαυμάσιες παραλίες κατά μήκος των ακτών του νησιού. Συγκεκριμένα υπάρχει μια παραλία ακριβώς μετά το παλιό λιμάνι η οποία συνορεύει με παραλιακά μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια. Είναι ρηχή, αμμώδης και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Τέλος, καθώς περπατάτε στα γραφικά σοκάκια μπορείτε να ανακαλύψετε εκπληκτικές προσφορές από τα μικρά μαγαζάκια που υπάρχουν εκεί.